Společnost


Alza.cz a.s.

Počet nahlášených stížností:1269
Z toho za letošní rok:24
Stále v řešení:12
Zobrazit všechny stížnosti na společnost

Hodnocení spokojenosti

69%
31%
Toto skore je založeno na 271 stížnostech.

#50196Neuznaná reklamace

Stav stížnosti

vyřešeno

Celková doba trvání

16 dnů 21 hodin

Detail stížnosti

Publikováno
19.04.2021, před 3 lety

Roman Hul

Znění stížnosti

Reklamoval jsem sadu nádobí BerlingerHaus. Jedná se o hliníkové pánve a hrnce, které mají ve spodu nalisovanou plechovou vložku aby nádobí fungovalo na indukčních varných deskách.
U nejmenší pánve a nejmenšího hrnce tato plechová část, při vaření vystřelila a poškodila indukční varnou desku. Proto jsem se rozhodl toto zboží reklamovat, spolu i s dalšími drobnějšími důvody uvedenými v reklamačním protokolu, pro tento případ nerelevantnými.
Reklamace byla nicméně zamítnuta s odůvodněním, že nádobí bylo užíváno v rozoporu s návodem na použití. "Zašedle, zoxidované vnější hliníkové dno svědčí o užívání agresivních čisticích prostředků, čímž dojde k narušení hliníkové části dna a následnému uvolnění indukční desky (plechu).
Zákazník je povinen seznámit se s obecně známými skutečnostmi o používání a dodržovat doporuření uvedená v návodech na použití..."
Servisní technik na otázku jaké jsou agresivní a neagresevní mycí prostředky, odpověděl, že všechny mycí prostředky do myčky jsou agresivní. Dále zmínil že životnost nádobí klesá o 50% při mytí v myčce.
Nicméně na webových stránkach, na krabici i návodu je označeno že je vhodné do myčky. V návodu, který byl součásti balení ale i v tom, který mi byl na vyžádání zaslán servisem, nebylo nic o tom, že se jednotlivé vrstvy zboží při použití v myčce separují a dojde k jeho trvalému znehodnocení. Cituji pasáž o myčce z návodu "Mytím nádobí v myčkách dochází ke
snížení životnosti nepřilnavého povrchu nádobí až o 50%. Může také dojít k zašednutí povrchu korpusu nádobí vlivem agresivních mycích prostředků. Výše uvedené nelze reklamovat jako vadu." Z výše uvedeného běžný spotřebitel chápe, že nádobí při použití v myčce může ztratit lesk a nepřilnavé vlastnosti, nikoliv že může dojít k trvalému poškození zboží a dalších domácích spotřebiču.

Třešničkou na dortu ovšem bylo to, že jsem zboží reklamoval osobně na pobočce a donesl jsem ho v krabici na volno, ale opatrně poskladáne. V Alze tuto krabici jen přelepili a odeslali do servisního střediska, vlivem čehož veškerá černě lakovaná část hrncu je poškrábana až na základ a jedna poklice je ohnutá.


Produkt

BerlingerHaus Royal Black Metallic Line 15ks BH-1664


Požadované řešení

Požaduji vrácení peněz a náhradu škody způsobené na varné desce.


Sdílejte

Zdá se vám, že stížnost obsahuje nevhodný obsah?
VašeStížnosti.cz

Chyba 500
Interní chyba systému