Zásilkovna s.r.o.

Úspěšnost případů

61.2 %
Počet procent vyřešených stížností v rámci služby VašeStížnosti.cz (490 z 801)

Uvedená procenta vychází z 109 hodnocení od spotřebitelů help

#84205Presmerovani zasilky

v řešení

9 dnů 3 hodiny

04.12.2025, před 9 dny

Michal Kafka

Objednal jsem si zásilku k doručení do Z-Boxu na Hoře sv. Kateriny, kde bývá běžně nízká vytíženost. Přesto byla moje zásilka přesměrována o cca 13 km dál, do výdejního místa v Janově/Hamru. O změně místa doručení jsem byl sice informován, ale neměl jsem možnost se k přesměrování vyjádřit nebo ho odmítnout. To pro mě představovalo výraznou komplikaci, protože jsem si musel pro zásilku dojet do jiného města, než jsem při objednávce zvolil.

Tato situace mi navíc způsobila zbytečné náklady na cestování, které bych vůbec nemusel vynaložit, pokud by zásilka byla doručena na původně zvolené místo.

Mám za to, že pokud si zákazník zvolí konkrétní box a zaplatí doručovací službu, měla by být zásilka doručena na toto místo – nebo by měl mít zákazník možnost rozhodnout, zda souhlasí s alternativním umístěním. V opačném případě se míjí účelem mít v dané lokalitě Z-Box, pokud není pravidelně zásobován.

Žádám proto o vysvětlení důvodu přesměrování a také o nápravu, aby se podobná situace do budoucna neopakovala. Zároveň prosím o zvážení kompenzace za vzniklé náklady.

Žádám o vysvětlení důvodu, proč nebylo možné doručit zásilku do mnou zvoleného Z-Boxu, a o zajištění, že se podobná situace nebude opakovat.
Zároveň prosím o kompenzaci vzniklých nákladů na cestování, které mi vznikly v důsledku přesměrování zásilky do jiného města bez možnosti tuto změnu odmítnout.

8.12.2025 09:38, před 5 dny

Pokud nebyla služba poskytnuta nebo nebyla poskytnuta ve sjednané kvalitě, je vhodné uplatnit reklamaci. Při uplatnění reklamace může spotřebitel žádat řádné poskytnutí služby, přiměřenou slevu, případně může od smlouvy odstoupit, pokud vadné plnění ze strany podnikatele bylo podstatným porušením smlouvy (pokud se dá předpokládat, že by spotřebitel smlouvu neuzavřel, věděl-li by o porušení smlouvy).

Pokud však smlouvu o přepravě uzavíral se společností prodávající, je za včasné a řádné doručení zboží odpovědný právě on, protože povinnost dodat zboží je dle českého práva splněna dojitím zboží do místa dodání. Prodávající je v takovém případě také oprávněn uplatnit reklamaci u svého smluvního partnera, pokud služba nebyla poskytnuta v souladu se smlouvou.

Více informací k reklamaci u společnosti Zásilkovna s.r.o. nalezne spotřebitel zde: https://www.zasilkovna.cz/reklamace.

Stížnost je možné směřovat i přímo ke společnosti prostřednictvím kontaktního formuláře (dostupného zde: https://www.zasilkovna.cz/kontaktni-formular).

Upozorňujeme ale, že Zásilkovna si ve svých obchodních podmínkách vyhrazuje právo změnit výdejní místo na jiné, nejbližší volné, v případě, že kapacita zákazníkem vybraného místa je již naplněna (viz bod 4.6 všeobecných obchodních podmínek společnosti Zásilkovna - https://files.packeta.com/web/files/VOP_Zasilkovna.pdf)

Nyní stížnost přeřazujeme na společnost, aby se vyjádřila.

Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení spotřebitelských sporů při Českém telekomunikačním úřadu. Tato služba je zpoplatněná 200 Kč (pokud se spor týká peněžitého plnění, je poplatek 4 % z této částky, avšak nejméně 200 Kč). Více informací může spotřebitel nalézt zde: https://ctu.gov.cz/resene-spory-ctu. Kontakty na Český telekomunikační úřad je možné nalézt zde: https://ctu.gov.cz/kontakt.

Nyní se čeká na vyjádření společnosti.