Zásilkovna s.r.o.

Úspěšnost případů

67.6 %
Počet procent vyřešených stížností v rámci služby VašeStížnosti.cz (592 z 876)

Uvedená procenta vychází z 138 hodnocení od spotřebitelů help

#84321Poškozené zboží

3 měsíce 8 dnů 2 hodiny

12.12.2025, před 3 měsíci

Jakub Švec

Balík byl doručen 10.12.2025 - viditelně nepoškozen, když jsem viděl jak měl balík zaházenej v plném autě uplně na přepážce u řidiče, měl jsem podezření, že s tím něco bude a samozřejmě bylo zboží uvnitř balíku poškozené. Zasílkovna se k tomu staví negativně, že to musí řešit odesílatel i když byl balík pojištěn na 10000,- kč.

Se zásilkovnou už definitivně končím. Dva balíky ztracené a další dva poškozené. Dobu reklamace natahují jak jen mohou na zákonem stanovenou lhůtu 30dní a dalších 30 dní mají na vyplacení peněz.

Kávovar krups

Mělo by být vyplaceno z pojistné částky plnění na plnou opravu a náklady s tím spojené. Pokud nelze opravit - vyplacení celé pojistné částky

17.12.2025 15:06, před 3 měsíci

Pokud nebyla služba poskytnuta nebo nebyla poskytnuta ve sjednané kvalitě, je vhodné uplatnit reklamaci. Při uplatnění reklamace může spotřebitel žádat řádné poskytnutí služby, přiměřenou slevu, případně může od smlouvy odstoupit, pokud vadné plnění ze strany podnikatele bylo podstatným porušením smlouvy (pokud se dá předpokládat, že by spotřebitel smlouvu neuzavřel, věděl-li by o porušení smlouvy).

Pokud však smlouvu o přepravě uzavíral se společností prodávající, je za včasné a řádné doručení zboží odpovědný právě on, protože povinnost dodat zboží je dle českého práva splněna dojitím zboží do místa dodání. Prodávající je v takovém případě také oprávněn uplatnit reklamaci u svého smluvního partnera, pokud služba nebyla poskytnuta v souladu se smlouvou.

Více informací k reklamaci u společnosti Zásilkovna s.r.o. nalezne spotřebitel zde: https://www.zasilkovna.cz/reklamace.

Stížnost je možné směřovat i přímo ke společnosti prostřednictvím kontaktního formuláře (dostupného zde: https://www.zasilkovna.cz/kontaktni-formular).

Nyní stížnost přeřazujeme na společnost, aby se vyjádřila.

Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení spotřebitelských sporů při Českém telekomunikačním úřadu. Tato služba je zpoplatněná 200 Kč (pokud se spor týká peněžitého plnění, je poplatek 4 % z této částky, avšak nejméně 200 Kč). Více informací může spotřebitel nalézt zde: https://ctu.gov.cz/resene-spory-ctu. Kontakty na Český telekomunikační úřad je možné nalézt zde: https://ctu.gov.cz/kontakt.

19.1.2026 13:14, před 2 měsíci

3.2.2026 15:31, před měsícem

Dobrý den, Jakube, doporučujeme reklamaci v tomto případě řešit přes odesílatele, jak už vám poradili kolegové ze zákaznické podpory. Doufáme, že se vám s odesílatelem podaří dohodnout na vhodném řešení. Nikola, tým Zásilkovny

6.3.2026 08:42, před 15 dny

6.3.2026 09:19, před 15 dny

Jakub Švec

S vaším postojem zásadně nesouhlasím. Jako příjemce jsem to já, komu vznikla reálná škoda na mém majetku, který jsem řádně zaplatil. Vaše argumentace, že reklamaci musí řešit odesílatel, je pouze alibismus, kterým se zbavujete odpovědnosti za prokazatelně špatnou manipulaci se zásilkou (přetížení vozu, nedbalé uložení balíku), kterou jsem osobně viděl při doručení.

Zásilka byla pojištěna na 10 000 Kč právě pro tyto případy. Trvám na tom, aby se Zásilkovna k problému postavila čelem a neprodleně vyplatila pojistné plnění, neboť škoda vznikla v době, kdy byla věc ve vaší moci. Stížnost ponechávám otevřenou do doby, než bude škoda nahrazena.

Stížnost se nachází ve fázi, kdy přepravce odmítá přímou odpovědnost a odkazuje mě na odesílatele. Odesílatel však tvrdí, že balík odevzdal v pořádku a pojištěný. Já jako koncový zákazník jsem rukojmím špatně nastavených procesů mezi e-shopem a dopravcem.

Vzhledem k tomu, že k poškození došlo vlivem prokazatelně špatného uložení balíku v přepravním voze, trvám na tom, aby Zásilkovna uznala svou chybu v rámci reklamačního řízení, které u nich již inicioval i odesílatel, a přestala uměle natahovat lhůty pro vyplacení pojistky.

12.3.2026 16:35, před 9 dny

Děkujeme spotřebiteli za poskytnuté vyjádření.

Jak jsme již uvedli, stejně jako následně společnost, je vhodné se v tomto případě obrátit na odesílatele. Zpravidla je to totiž on, kdo uzavírá smlouvu s doručovatelem a zároveň tak odpovídá za škodu způsobenou touto přepravou. Spotřebitel tak úhradu škody může požadovat po odesílateli.

Jestliže odesílatel balík pojistil, má v případě naplnění pojistných podmínek právo na pojistné plnění. Protože příjemce smlouvu neuzavřel a není nám známo, že by byl v rámci pojistky uveden jako oprávněná osoba, nemůže si pojistné plnění od společnosti nárokovat.

Stížnost nyní přeřazujeme zpět na spotřebitele, aby mohl informovat o vývoji stížnosti mezi odesílatelem a společností.

13.3.2026 04:59, před 8 dny

Jakub Švec

Děkuji za vyjádření, nicméně se dostáváme do procesní slepé uličky. S odesílatelem není možné se spojit (nereaguje na výzvy), a tudíž není schopen ani ochoten situaci řešit mým jménem.

Rád bych zdůraznil absurditu současného nastavení:

Majetková újma: Škoda vznikla na mém majetku (zboží jsem řádně zaplatil).

Nespravedlivé obohacení: Pokud by Zásilkovna vyplatila pojistné plnění odesílateli (se kterým má smlouvu), obdržel by peníze někdo, komu škoda nevznikla, zatímco já (skutečně poškozený) bych zůstal bez peněz i bez funkčního kávovaru. Spoléhat v takovém případě na „čestnost“ odesílatele je právně i logicky neudržitelné.

Přímá odpovědnost: Trvám na tom, že dopravce způsobil škodu hrubou nedbalostí při manipulaci, kterou jsem osobně dosvědčil.

Jelikož se odesílatel nehlásí, ptám se dTestu: Jak má spotřebitel postupovat v případě, kdy odesílatel (prodávající) neposkytuje součinnost při reklamaci přepravy?

Pokud Zásilkovna odmítá jednat s příjemcem i v situaci, kdy odesílatel nekomunikuje, fakticky tím znemožňuje domoci se náhrady škody, ačkoliv za ni prokazatelně odpovídá. Stížnost ponechávám otevřenou a žádám o radu, jak postupovat při vymáhání škody přímo po dopravci, pokud odesílatel selhává.

19.3.2026 13:03, včera

Dotaz spotřebitele je adresován dTestu, proto přeřazujeme. Z naší strany bohužel reklamaci nemůžeme přijmout - zaslané zboží bylo křehké a tím pádem vyjmuto z přepravy. V případě porušení přepravních podmínek nese odpovědnost za případnou škodu odesílatel. Nikola, tým Zásilkovny

20.3.2026 10:12, včera

Děkujeme stranám za poskytnuté reakce.

Jak jsme již uvedli, za dopravu v tomto případě (stejně jako ve většině případů) odpovídal odesílatel. Ten má tak právo uplatňovat nároky vůči dopravci, ale i povinnosti řešit reklamaci příjemce (pravděpodobně spotřebitele).

Odesílatel tak odpovídá za škodu, která vznikla příjemci - následně ji sice může požadovat po dopravci, avšak to již záleží na jeho smlouvě, neboť se jedná o nezávislý nárok na nároku příjemce služby.

V případě, že byl odesílatelem podnikatel, který následně přestal komunikovat, může se spotřebitel obrátit na Českou obchodní inspekci s návrhem na mimosoudní řešení sporu. Zároveň může uplatnit reklamaci a v případě, kdy nebude vyřízena do 30 dnů, může od smlouvy odstoupit a požadovat tak celou kupní cenu zpět.

V případě, že se jednalo o prodej mezi fyzickými osobami, není možné řešit spor pomocí ČOI, nicméně nárok kupujícího na opravu, či v případě podstatné vady na odstoupení od smlouvy, mu i v takovém případě náleží. V případě, že prodávající nekomunikuje, je možné mu zaslat předžalobní výzvu a následně podat žalobu.

Příjemce zásilky tak nemůže požadovat náhradu škody po dopravci, jestliže není pověřen odesílatelem, může však veškeré nároky vznášet vůči odesílateli, který za řádné doručení odpovídá.

Stížnost nyní přeřazujeme na spotřebitele, aby mohl na vývoj případu reagovat.

20.3.2026 10:44, včera

Jakub Švec

Komentář: Stručně a jednoduše klasický alibizmus. Hlavně nic nikomu neplatit. Se zásilkovnou jsem tímto definitivně skončil. Doufám, že mají takový přístup i k ostatním a společně příjdou na rozum, že takové řešení sporů jim za ty peníze nestojí i když je balík pojištěn - vyhozené peníze za nějaké připojištění.