| Počet nahlášených stížností: | 1494 |
| Z toho za letošní rok: | 3 |
| Stále v řešení: | 20 |
dne 20.12.2025 jsem podala balík v rámci služby - Pošli to Alza boxem. Balík mi stále nebyl doručen. Urgovala jsme je přes zákaznickou linku i přes web. Naposledy mi 3.1.2026 napsali, že balík vyzvednou z boxu a zašlou mi na pobočku v Praze (kterou jsem ji po domluvě napsala, už jsem to nechtěla nikam posílat v rámci ČR. Balík měl z boxu v Praze jít do boxu do Ostravy) a od té doby nereagují na mé emaily. Balík mi mezitím z aplikace vymazali. Mám emaily, kdy mi píší, že balík je stále v boxu nevyzvednutý. Nevím co mám už dělat. Balík obsahuje vánoční dárky a má větší hodnotu než 5.000 Kč, byli na to několikrát upozorněni. Děkuji moc
Aby balík mi byl konečně doručen.
Pokud nebyla služba poskytnuta nebo nebyla poskytnuta ve sjednané kvalitě, je vhodné uplatnit reklamaci. V bodě 8 obchodních podmínek této služby (dostupné zde: https://www.alza.cz/posli-to-alzaboxem/obchodni-podminky) společnost uvádí, že pokud nastane v přepravě chyba, je možné ji nahlásit a reklamaci řešit skrze mobilní aplikaci, web, zákaznickou linku (+420 225 340 111) nebo na kterékoli pobočce společnosti Alza.
Upozorňujeme, že společnost Alza v podmínkách služby uvádí, že 2 dny je pouze pravděpodobná doba dodání, reálná doba dodání ale může být i delší.
Nyní stížnost přeřazujeme na společnost, aby se vyjádřila.
Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení spotřebitelských sporů při Českém telekomunikačním úřadu. Tato služba je zpoplatněná 200 Kč. V případě úspěchu ve sporu Český telekomunikační úřad přizná náhradu nákladů včetně správního poplatku proti druhému účastníku, který ve věci úspěch neměl. Více informací může spotřebitel nalézt zde: https://ctu.gov.cz/resene-spory-ctu. Kontakty na Český telekomunikační úřad je možné nalézt zde: https://ctu.gov.cz/kontakt.