| Počet nahlášených stížností: | 837 |
| Z toho za letošní rok: | 10 |
| Stále v řešení: | 126 |
Poslala jsem přes Zásilkovn balík, ten největší co se do Z-boxu vejde.. ktery se bohužel ztratil. V balíku bylo 15 věcí, včetně oblečení, bot a kosmetiky. Nebyla uvedena konkrétní hodnota zásilky, protože šlo o moji první zkušenost.
Po reklamaci mi byla nabídnuta kompenzace pouze 300 Kč, což je naprosto nedostatečné vzhledem k hodnotě ztracených věcí a k tomu, že chyba vznikla na straně Zásilkovny. Snažila jsem se problém řešit přes jejich formuláře, ale neumožňují podat stížnost ani adekvátně situaci řešit.
Žádám, aby byla situace přehodnocena a byla mi nabídnuta odpovídající náhrada za ztracený balík.
Oblečení značky Reserved, House, New Yourker..šaty, trika, podpatky, Rimmel London makeupy, organizer na kosmetiku
Adekvátní finanční kompenzace odpovídající hodnotě ztraceného balíku
Pokud nebyla služba poskytnuta nebo nebyla poskytnuta ve sjednané kvalitě, je vhodné uplatnit reklamaci. Při uplatnění reklamace může spotřebitel žádat řádné poskytnutí služby, přiměřenou slevu, případně může od smlouvy odstoupit, pokud vadné plnění ze strany podnikatele bylo podstatným porušením smlouvy (pokud se dá předpokládat, že by spotřebitel smlouvu neuzavřel, věděl-li by o porušení smlouvy).
V případě, že si zákazník zásilku nepojistil, pak v souladu se zákonem č. 29/2000 Sb., o poštovních službách společnost Zásilkova může za ztracenou zásilku vydat paušální kompenzaci 300 Kč.
Více informací k reklamaci u společnosti Zásilkovna s.r.o. nalezne spotřebitel zde: https://www.zasilkovna.cz/reklamace.
Stížnost je možné směřovat i přímo ke společnosti prostřednictvím kontaktního formuláře (dostupného zde: https://www.zasilkovna.cz/kontaktni-formular).
Nyní stížnost přeřazujeme na společnost, aby se vyjádřila.
Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení spotřebitelských sporů při Českém telekomunikačním úřadu. Tato služba je zpoplatněná 200 Kč. V případě úspěchu ve sporu Český telekomunikační úřad přizná náhradu nákladů včetně správního poplatku proti druhému účastníku, který ve věci úspěch neměl. Více informací může spotřebitel nalézt zde: https://ctu.gov.cz/resene-spory-ctu. Kontakty na Český telekomunikační úřad je možné nalézt zde: https://ctu.gov.cz/kontakt.