Alza.cz a.s.

Úspěšnost případů

55 %
Počet procent vyřešených stížností v rámci služby VašeStížnosti.cz (844 z 1535)

Uvedená procenta vychází z 384 hodnocení od spotřebitelů help

#84760Vadný produkt

v řešení

1 měsíc 19 dnů 19 hodin

27.01.2026, před měsícem

Jan Pokorný

Dobrý den, objednal jsem si na účtu alzy na aukru monitor 32" Samsung Odyssey G65B který byl popsán jako plně funkční s jedinou vadou v chybějícím podtsavci. Monitor jsem koupil a díky jejich nevyzkoušení monitoru po zmáčknutí menu obrazovka z půlky zčerná. Také u monitoru chybělo veškeré příslušenství a vybavení( noha monitoru, zadní kryt, veškeré kabely a také ovladač) takže i kdyby monitor fungoval jak má, stejně je bez všech těchto věcí nepoužitelný. I když jsem 3x uvedl že chci dostat ten monitor co jsem zakoupil podle kupní smlouvy už 14 dní mi nabízejí pouze odsoupení od kupní smlouvy i přes můj opakovaný nesouhlas.

32" Samsung Odyssey G65B plně funkční s jedinou vadou v chybějícím podstavci.

Rád bych dostal plně funkční monitor který jsem si koupil kde jediná vada je chybějící podstavec.

30.1.2026 16:37, před měsícem

Na základě popisu spotřebitele s nejsme jisti, na které platformě v rámci Aukra byl monitor zakoupen. Nicméně Alza.cz a.s.Na Aukru má Alza.cz a.s.tři prodejní účty, každý z nich určený pro trochu jiný typ prodeje: Alza_BAZAR, Alza_prodej a Alza_Tendry.

Pokud by se jednalo o koupi na Alza_BAZAR, může se spotřebitel obrátit na e-mail: bazar@alza.cz. Více informací k reklamaci zde: https://www.alza.cz/zbozi-z-druhe-ruky

Pokud Pokud by se jednalo o koupi na Alza_prodej, může se spotřebitel obrátit na e-mail: obchod@alza.cz. Více informací k reklamaci zde: https://bit.ly/3Yeu2np.

Pokud by se jednalo o koupi na Alza_Tendry, může se spotřebitel obrátit na e-mail: tendry.monetizace@alza.cz.
K reklamaci společnost uvádí následující:
"V rámci pro-zákaznického přístupu řešíme všechny stížnosti nebo reklamace ve zrychleném a osobním B2B režimu.
Snažíme se o navázání funkčních a vyrovnaných obchodních partnerství.
Všechny aukce jsou označené "pouze pro podnikatele" a jsou tedy bez záruky. Jako firma ze zákona nemůžeme prodávat zboží bez záruky fyzickým osobám."

Obecně k reklamaci:

Za vadné zboží se považuje zejména zboží neodpovídající popisu. Jestliže tedy bylo deklarováno doručení zboží s příslušenstvím, musí být příslušenství dodáno. V opačném případě je možné jej reklamovat.

Spotřebitel může uplatnit právo z vady, která se projeví u spotřebního zboží v době dvou let od převzetí. Podnikatel má dle § 19 odst. 3 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, povinnost vyřídit reklamaci nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace, pokud se prodávající se spotřebitelem nedohodne na delší lhůtě. Tato lhůta se dle rozhodnutí Nejvyššího soudu ČR (viz sp. zn. 33 Cdo 3228/2009) vztahuje také na povinnost prodávajícího informovat spotřebitele o vyřízení reklamace.

1.2.2026 16:29, před měsícem

Dobrý den, pane Pokorný, děkuji za Vaši zprávu. Tento případ pro Vás ráda ověřím, ovšem prosím Vás o uvedení čísla objednávky nebo dokladu, prostřednictvím kterého jste Vámi uvedený produkt "32" Samsung Odyssey G65B" zakoupil. Za Vaši odpověď Vám předem děkuji a přeji Vám hezký den. Se srdečnými pozdravy Veronika, Alza.cz, oddělení péče o zákazníky.

3.2.2026 12:29, před měsícem

Dobrý den, koupil jsem ho na Aukro Alza prodej. Číslo objednávky je ***

6.2.2026 11:10, před měsícem

Dobrý deň,

ďakujeme za dodanie čísla objednávky zo strany spotrebiteľa.

Na základe preverenia budeme musieť zotrvať na našom doterajšom stanovisku, ktoré už bolo spotrebiteľovi opakovane odprezentované. Keďže ide o produkt zakúpený v rámci Aukcie, výmena produktu nie je možná. Produkt bol pri odovzdaní v stave, ktorý zodpovedal popisu uvedenému na webovej stránke Aukro.

Podľa dostupných informácií ide o poškodenie, ktoré dodatočne vzniklo počas prepravy, pričom jedinou možnosťou riešenia je odstúpenie od kúpnej zmluvy a navrátenie produktu.

Ďakujeme za pochopenie.

S pozdravom Sedrik, Alza.cz Oddelenie starostlivosti o zákazníkov.

6.2.2026 15:47, před měsícem

Jan Pokorný

Dobrý den, opět už po 4x opakuji že balení neodpovídá popisu na stránce aukrou... také výmysl o tom že za to může doprava je hloupost... Závada jen nebyla objevena protože ho někdo špatně zkontroloval... jak říkám monitor běží do chvíle než se zapne menu. a to evidentně nikdo neudělal. Také chybí části balení i když píšete že obsah balení dodáváte trvám na svém nebo se budu muset obrátit na českou inspekční komoru.

12.2.2026 12:33, před měsícem

Děkujeme stranám za poskytnutá vyjádření. Číslo objednávky jsme přesunuli do referenčních údajů.

V případě, že je vadné zboží, které je prodáváno jako použité, není zpravidla možná výměna za novou věc, neboť by tato věc měla mít totožné parametry, což je u použité věci často nemožné. Společnost v tomto případě spotřebiteli nabídla možnost odstoupení od smlouvy, což je v případě, kdy je jiná náprava nemožná, v souladu se zákonem.

Přestože i nadále trvá rozpor ohledně toho, zda bylo doručené zboží v souladu s popisem, či nikoliv, domníváme se, že pokud společnost nabídla spotřebiteli vrácení celé částky, nemá možnost nárokovat více. Má-li však spotřebitel zájem, může se obrátit na Českou obchodní inspekci, jak uvádíme v úvodním vyjádření.

Stížnost nyní přeřazujeme na společnost, aby mohla na vývoj stížnosti reagovat.

15.2.2026 16:06, před měsícem

Dobrý den, děkuji za Vaše vyjádření. Je mi líto, ovšem naše stanovisko je ve věci řešení Vaší "reklamace" v tuto chvíli nadále neměnné. Ze strany naší společnosti Vám byla ke dni 27.1.2026 v rámci e-mailové komunikace potvrzená možnost pro odstoupení od kupní smlouvy, jelikož výměna produktu za kus v odpovídajícím stavu nebylo bohužel možné. Přeji Vám hezký den. Se srdečnými pozdravy Veronika, Oddělení péče o zákazníky.

17.3.2026 15:06, včera

Nyní se čeká na vyjádření spotřebitele.