O2 Czech Republic a.s.

Úspěšnost případů

77.4 %
Počet procent vyřešených stížností v rámci služby VašeStížnosti.cz (1020 z 1317)

Uvedená procenta vychází z 362 hodnocení od spotřebitelů help

#85025Nefunkční internet a TV

v řešení

21 dnů 14 hodin

22.02.2026, před 22 dny

Hana Kessnerová

Do července 2025 jsme měli v naší obci Hrušovany u Brna zavedenou kabelovou televizi a internet od společnosti Selfnet. Od tohoto měsíce v naší obci celou síť převzala společnost O2 a my jsme byli nuceni s nimi podepsat novou smlouvu. O2 nám zavedli novou službu Oneplay Komfort TV a O2 internet Kabelový 500. Slíbili, že veškeré služby, co jsme měli od společnosti Selfnet budou zachovány a za stejnou cenu.
Služby však nefungovaly. Neustálé výpadky internetu, TV, i WIFI, třeba i 10 x až 20 x za večer. Několikrát jsme kontaktovali zákaznickou linku ( asi 10x ) . Nepomohlo to. Dokonce poslali i technika ( 4x ), který nám vyměnil set top box, modem, router - to bylo před Vánoci 2025. Situace se však nezlepšila a proto jsme v lednu 2026 navštívili ( 2x ) kamennou prodejnu O2 v Brně na Masarykově ulici a chtěli zrušit všechny služby O2 internet i TV. Narazili jsme však, protože nám dali měsíční výpověď s tím, že musíme doplatit poplatek za zařízení ( modem, set top box ) přes 5000,- Kč a dále ještě platit měsíční poplatek 550,- za službu, která vůbec nefunguje. Pokud jsme chtěli internet, museli jsme si kupovat drahá data. TV ani internet totiž v lednu a únoru 2026 již nefungovala vůbec.

Všechny relevantní informace již byly uvedeny v popisu stížnosti.

Řešení si představujeme takové, aby se společnost O2 omluvila za to, že nám její služby nefungovaly a měli jsme s tím půl roku neustálé problémy. Taky bychom rádi, abychom nemuseli již platit za poslední měsíc měsíční poplatek a také doplatek za nefunkční zařízení, které jsme ochotni vrátit.
S pozdravem Hana Kessnerová . Hrušovany u Brna 94.

24.2.2026 10:02, před 20 dny

Společnost O2 Czech Republic a.s. poskytuje obecně modem pouze na splátky, kdy se jedná o koupi produktu, který je splácen v měsíčním vyúčtování se souvisejícími službami a je koncovým dotovaným zařízením. Pokud se jedná o dotované koncové zařízení, které bývá k tarifům často poskytováno, je spotřebitel povinen při ukončení závazku zařízení doplatit v případě, že si ho ponechá. Spotřebitel se však může rozhodnout také pro vrácení modemu podnikateli, v takovém případě nemá pak povinnost ho doplácet.

Pokud poskytnuté služby neodpovídají sjednanému plnění, pak je možné je reklamovat u poskytovatele služeb.

Reklamaci může spotřebitel podat:
Přes O2 Chat – každý den od 8:00 do 19:00.
Osobně – v kterékoli O2 Prodejně.
Telefonicky – bezplatná linka 800 02 02 02.
Písemně – dopis s reklamací na adresu O2 Czech Republic a.s., Reklamační oddělení, Za Brumlovkou 266/2, 140 22 Praha 4 - Michle.

Na vyřízení reklamace má podnikatel kalendářní měsíc. Pokud podnikatel nevyřídí reklamaci ve stanovené době, může spotřebitel od smlouvy odstoupit nebo požadovat přiměřenou slevu dle § 19 odst. 4 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele.

Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení spotřebitelských sporů při Českém telekomunikačním úřadu. Tato služba je zpoplatněná 200 Kč. V případě úspěchu ve sporu Český telekomunikační úřad přizná náhradu nákladů včetně správního poplatku proti druhému účastníku, který ve věci úspěch neměl. Více informací může spotřebitel nalézt zde: https://ctu.gov.cz/resene-spory-ctu. Kontakty na Český telekomunikační úřad je možné nalézt zde: https://ctu.gov.cz/kontakt.

24.2.2026 11:12, před 20 dny

Dobrý den, je nám líto, že máte takovou zkušenost. Celou situaci prověříme.
Budeme rádi, pokud nám napíšete na info@o2guru.cz číslo internetu, či vyúčtování.
Jakub Šupol, Guru pro Social Media, O2 Czech Republic a.s.

Nyní se čeká na vyjádření spotřebitele.